Dacă vrei să ai o pisică dar îți faci griji cu privire la cantitatea de păr pe care o va lăsa, este important să știi că nu există nicio rasă de pisici care să nu lase deloc păr. În schimb, unele rase de pisici sunt cunoscute pentru faptul că pierd mai puțin păr decât altele.

Iată câteva dintre cele mai populare rase de pisici care lasă mai puțin păr:

 1. Sphynx

  Această rasă de pisici este cunoscută pentru faptul că nu are blană, fapt care o face să nu lase niciun fir de păr. Cu toate acestea, pisicile Sphynx nu sunt potrivite pentru toată lumea, deoarece acestea necesită îngrijire specială pentru a menține pielea lor sănătoasă și pentru a evita alte probleme dermatologice. Aceste pisici trebuie spălate regulat, deoarece nu au păr care să absoarbă sebumul, ceea ce poate duce la apariția acneei. În plus, Sphynx-urile trebuie protejate de temperaturile extreme, deoarece pielea lor nu are nicio protecție termică.

 2. Devon Rex

  Această rasă de pisici are un blăniță foarte scurtă, puțin densă și moale, care cade puțin și se împrăștie mai puțin decât cea a altor pisici. Blana pisicilor Devon Rex este sensibilă, ceea ce face ca acestea să nu tolereze prea bine temperaturile extreme. În plus, aceste pisici necesită o îngrijire specială a urechilor, deoarece au urechi mari și sensibile care pot dezvolta infecții.

 3. Cornish Rex

  Această rasă de pisici are un blăniță asemănătoare cu cea a Devon Rex, fiind foarte scurtă, densă și moale. Pisicile Cornish Rex pierd puțin păr și nu necesită periere regulată, deoarece blănița lor nu se încurcă. Aceste pisici sunt cunoscute pentru personalitatea lor afectuoasă și jucăușă.

 4. Balinez

  Această rasă de pisici are o blăniță lungă, dar nu este foarte densă, fapt care face ca aceste pisici să piardă mai puțin păr decât alte rase de pisici cu blană lungă. Blana pisicilor Balinez are o culoare uniformă și o textură moale și mătăsoasă. Aceste pisici sunt foarte active și jucăușe și necesită periere regulată pentru a preveni formarea nodurilor în blană.

 5. Siberian

  Această rasă de pisici are un strat dublu de blană, care protejează aceste pisici de temperaturile extreme. Cu toate acestea, blana pisicilor Siberian cade puțin și nu se împrăștie prea mult. Pisicile din această rasă produc mai puțină proteină la nivelul pielii, ceea ce face ca acestea să fie mai bine tolerate de persoanele care sunt alergice la pisici. Aceste pisici sunt foarte inteligente și prietenoase și se adaptează ușor în familie.

Este important să reții că orice pisică poate pierde păr, în special în perioadele de schimbare a blănii, iar cantitatea de păr pierdut poate varia în funcție de nivelul de îngrijire și dieta pisicii.

Despre Autor Toate Articolele Adresă Web

RedHunt

În curând informații despre editor.

Adaugă Un Comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.