Creează o singură partiție din mai multe disk-uri

Să creezi o singură partiție din mai multe disk-uri hard disk (HDD) sau disk-uri cu stare solidă (SSD) poate fi util în situațiile în care ai nevoie de mai mult spațiu de stocare decât un singur disk poate oferi.

Acest tutorial îți va arăta cum să combini două sau mai multe disk-uri într-o singură partiție folosind utilitarul Disk Management încorporat în Windows.

Pasul 1: Conectează disk-urile

Pentru a combina mai multe disk-uri într-o singură partiție, trebuie să le conectezi la calculator. Asigură-te că disk-urile sunt bine fixate în interiorul carcasei și că toate cablurile sunt conectate corespunzător. Apoi, pornește calculatorul.

Pasul 2: Accesează Disk Management

În meniul Start al Windows, caută Disk Management și apoi selectează opțiunea Create and Format Hard Disk Partitions. Aceasta îți va deschide o fereastră nouă cu informații despre disk-urile conectate la calculator.

Pasul 3: Selectează disk-urile

În fereastra Disk Management, vor fi afișate toate disk-urile conectate la calculator, inclusiv cele interne și externe. Selectează disk-urile pe care vrei să le combini într-o singură partiție. Poți face acest lucru făcând clic dreapta pe fiecare disc și selectând opțiunea Online, dacă disk-urile sunt Offline.

Pasul 4: Inițializează disk-uri

Dacă disk-urile nu sunt inițializate, trebuie să faci acest lucru înainte să le poți combina într-o singură partiție. Fă clic dreapta pe fiecare disk și selectează opțiunea Initialize Disk. În fereastra care se deschide, selectează opțiunea GPT (GUID Partition Table) și apoi fă clic pe OK.

Pasul 5: Creează o partiție nouă

După ce ai inițializat disk-urile, fă clic dreapta pe fiecare disk și selectează opțiunea New Simple Volume. Urmează ghidul de creare a unei noi partiții și selectează dimensiunea partiției. Asigură-te că selectezi toate disk-urile pe care vrei să le combini într-o singură partiție.

Pasul 6: Finalizează configurarea

După ce ai creat o nouă partiție, aceasta va fi afișată în Disk Management ca un singur disk. Poți da clic dreapta pe aceasta și selecta opțiunea Format pentru a începe formatarea partiției. În acest fel, vei putea folosi o singură partiție creată din mai multe disk-uri.

Concluzie

Crearea unei singure partiții din mai multe disk-uri HDD sau SSD poate fi un proces simplu, folosind utilitarul Disk Management încorporat în Windows. Dacă urmezi pașii din acest tutorial, vei putea să-ți combini disk-urile.

Despre Autor Toate Articolele Adresă Web

TrueSoft

În curând informații despre editor.

Adaugă Un Comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.