Despre epava Evangelia din Costinești

Epava navei Evangelia din Costinești este o poveste care a captivat imaginația oamenilor de-a lungul anilor și care a devenit o atracție turistică populară. În acest articol, vom explora mai detaliat istoria și povestea navei Evangelia.

Nava a fost construită în 1942 în Germania și a fost folosită inițial ca vas de transport pentru armament și provizii. După sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, nava a fost preluată de Marina Română și a fost folosită pentru a transporta petrol și alte materiale. În anul 1968, nava a fost scoasă din uz și a fost ancorată în apropiere de plaja din Costinești.

În 1968, în timpul unei furtuni puternice, nava a pierdut ancorarea și a eșuat pe plajă. Deși au fost inițial încercări de a salva nava, acestea au eșuat, iar navei i s-a permis să rămână acolo, unde a rămas de atunci.

De-a lungul anilor, nava a fost exploatată de localnici, care au furat piese și obiecte de pe navă, inclusiv motorul și instalația electrică. În ciuda acestei jefuiri, nava rămâne o atracție populară pentru turiști, care vin să exploreze epava și să facă fotografii.

În 2017, autoritățile au anunțat planuri pentru a scoate nava din apă și a o restaura, în încercarea de a o face din nou navigabilă. Cu toate acestea, proiectul nu a fost încă finalizat, iar nava rămâne ancorată pe plajă.

Epava navei Evangelia din Costinești este un simbol al istoriei maritime a României și o atracție turistică populară.

Deși nava a fost lăsată să se degradeze și să fie jefuită de-a lungul anilor, autoritățile se străduiesc acum să restaureze și să salveze acest important monument istoric.

Cei care vizitează Costinești ar trebui să facă o vizită la epava navei Evangelia pentru a se bucura de o perspectivă unică asupra istoriei maritime a României și pentru a experimenta o parte din aventura și misterul navei pierdute.

Despre Autor Toate Articolele Adresă Web

ElfStone

Îmi plac orașele din câteva țări din Europa și scriu despre ele. Sunt mare fan ai actorilor: Morgan Freeman și îmi place să văd filme bune.

Adaugă Un Comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.